New Flash: Bakermat ft Alex Claire – Living

New Flash: Bakermat ft Alex Claire – Living

augustus 7, 2016 0 Door Flash NL
Bakermat is de artiestennaam van Lodewijk Fluttert (Markelo, 8 oktober 1991), een Nederlandse dj en muziekproducent. Zijn muziek is een mengeling van elektronische muziek, Deephouse en techno, daarnaast zijn er ook jazz en soul invloeden hoorbaar in zijn muziek.
Hij begon zijn muzikale carrière tijdens zijn studieperiode psychologie in Utrecht, waar hij in zijn vrije tijd optrad als dj. Hij heeft tot dusver drie ep’s uitgebracht. In 2012 kwam de ep Zomer uit, begin 2013 Vandaag (met een sample van de I have a dream-toespraak door Martin Luther King) en op 21 juni 2013 heeft hij zijn derde ep Uitzicht uitgebracht (met een sample van de Apollo 8 Genesis voordracht door astronauten Bill Anders, Jim Lovell, en Frank Borman). Andere door Bakermat geproduceerde nummers zijn onder andere Black Cat John Brown en Strandfeest. Hij heeft daarnaast een aantal remixes uitgebracht, zoals zijn recentste remix van de single Jealous van Labrinth.
Op 24 november 2014 bracht Bakermat Teach Me als eerste single uit bij Dirty Soul Music, een divisie van Be Yourself Music. De single, Teach Me is geïnspireerd door gospel, soul, blues en Jazz invloeden. Ook wordt gebruikgemaakt van samples van de Amerikaanse gospelzangeres Shirley Caesar. Bakermat ontving in 2014 een platina plaat voor zijn single, Vandaag in Duitsland. In december kondigde Bakermat zijn eerste tour in Noord-Amerika aan, de ‘Another Man Tour’.
Nu ging hij de samenwerking aan met Alex Claire wat eindigde in de single Living